Olej Jojoba i Niebieski Rumianek

Czas dostawy: 3 dni
69.00

Szukasz oleju do pielęgnacji cery problematycznej i dojrzałej równocześnie ? Hormony, stres, czy niewłaściwa dieta obfitują w liczne wypryski, czy krostki, a Twoja metryczka wskazuje, że powinnaś stosować "pielęgnację przeciwstarzeniową"? 

Nasza Odpowiedź : Niby dwa składniki, a czynią tak wiele! Jojoba i Rumianek Niebieski to w 100% naturalny olej do twarzy i szyi dla każdego rodzaju skóry, szczególnie tej problematycznej i dojrzałej. Olej regeneruje i wygładza, wzmacnia elastyczność i jędrność skóry. Połączenie jojoby i niebieskiego rumianku to idealna kompozycja do cery przetłuszczającej się i z niedoskonałościami skóry. Dlatego też mówimy, że nasz olejek to "olejek dla matki i córki" :)

Olej Jojoba nawilża skórę poprzez poprawę składu cementu  międzykomórkowego. Olej jojoba to:

*witamina A, która jest antyoksydantem, dzięki zawartości retinolu regeneruje naskórek,

*witamina E, zwana witaminą młodości, opóźnia proces starzenia, wzmacniając włókna kolagenowe sprawia, że skóra jest napięta i jędrna,

*witamina F jest mieszanką nienasyconych kwasów tłuszczowych, które wnikają w głębsze warstwy naskórka, zmiękczając skórę i zwiększając jej napięcie,

*to olej z grupy olejów schnących, dlatego to najlepszy wybór dla skóry tłustej, mieszanej i problematycznej, jest lekki, więc nie zatyka porów, skutecznie pomaga zwalczyć trądzik

Rumianek Niebieski  łagodzi podrażnienia. Ma właściwości kojące i wyciszające, nadaje skórze promienny wygląd. Szara i pozbawiona blasku cera, po kuracji mieszanką olejku jojoba i niebieskiego rumianku odzyska witalność i sprężystość. 

Olejek przeznaczony jest do każdego typu skóry! Pielęgnacja cery problematycznej to nie lada wyzwanie, w przypadku skóry tłustej i mieszanej, dzięki zawartości składnika podobnego do naturalnego sebum wytwarzanego przez naszą skórę, zatrzymuje nadprodukcję łoju, dzięki temu skóra skłonna do przetłuszczania zachowa świeżość. Olejek ma działanie antybakteryjne, jeśli zmagasz się z niedoskonałościami, możesz być pewna, że podczas aplikacji nie przeniesiesz zmian w inne miejsce.

Zastosowanie: Olejek nadaje się do każdego rodzaju skóry

Sposób użycia: Nanieść kilka kropli balsamu na twarz i szyję i masować do wchłonięcia.


Składniki (INCI): Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Matricaria Recutita (German Chamomile) Oil 

Tylko  użytku zewnętrznego. Unikać kontaktu z oczami.

Pojemność: 30 ml/ 1oz.

Główne składniki 


Zastosowanie 


Udostępnij

Olej Jojoba nawilża skórę poprzez poprawę składu cementu  międzykomórkowego. Olej jojoba to:

*witamina A, która jest antyoksydantem, dzięki zawartości retinolu regeneruje naskórek,

*witamina E, zwana witaminą młodości, opóźnia proces starzenia, wzmacniając włókna kolagenowe sprawia, że skóra jest napięta i jędrna,

*witamina F jest mieszanką nienasyconych kwasów tłuszczowych, które wnikają w głębsze warstwy naskórka, zmiękczając skórę i zwiększając jej napięcie,

*to olej z grupy olejów schnących, dlatego to najlepszy wybór dla skóry tłustej, mieszanej i problematycznej, jest lekki, więc nie zatyka porów, skutecznie pomaga zwalczyć trądzik

Rumianek Niebieski  łagodzi podrażnienia. Ma właściwości kojące i wyciszające, nadaje skórze promienny wygląd. Szara i pozbawiona blasku cera, po kuracji mieszanką olejku jojoba i niebieskiego rumianku odzyska witalność i sprężystość. 

Olejek przeznaczony jest do każdego typu skóry! Pielęgnacja cery problematycznej to nie lada wyzwanie, w przypadku skóry tłustej i mieszanej, dzięki zawartości składnika podobnego do naturalnego sebum wytwarzanego przez naszą skórę, zatrzymuje nadprodukcję łoju, dzięki temu skóra skłonna do przetłuszczania zachowa świeżość. Olejek ma działanie antybakteryjne, jeśli zmagasz się z niedoskonałościami, możesz być pewna, że podczas aplikacji nie przeniesiesz zmian w inne miejsce.

Zastosowanie: Olejek nadaje się do każdego rodzaju skóry

Sposób użycia: Nanieść kilka kropli balsamu na twarz i szyję i masować do wchłonięcia.


Składniki (INCI): Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Matricaria Recutita (German Chamomile) Oil 

Tylko  użytku zewnętrznego. Unikać kontaktu z oczami.

Pojemność: 30 ml/ 1oz.

Główne składniki 


Zastosowanie 


Zobacz również

Make up no make up

Robić makijaż, czy nie robić ? Trend make up no make up to rozwiązanie, dla tych z Was, które chcą wyglądać naturalnie, delikatnie podkreślić... Przeczytaj więcej »

Wyślij wiadomość, gdy produkt będzie dostępny

Wybierz produkt, który Cię interesuje i podaj adres email, a powiadomimy Cię, gdy pojawi się ponownie w naszym sklepie!

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów

Zapisz się do naszego newslettera
i bądź z nami na bieżąco

Zgarnij -10% rabatu na zakupy!